آموزش نصب پریز#شبکه

ساخت وبلاگ
استاندارد و درست آن يكي از مواردي است كه مي تواند تضمين كننده سرعت مناسب در شبكه شما باشد.

معمولاً پريز هاي شبكه از چند بخش مجزا تشكيل مي شوند. چنانچه پريز توكار باشد شامل يك جعبه يا باكس است كه قبل از گچ كاري در داخل ديوار كار گذاشته مي شود. بخش اصلي پريز شبكه كي استون Kay Stone نام دارد كه كابل شبكه به آن متصل مي شود. پس از پرس شدن كابل شبكه بهKey Stone يك صفحه پلاستيكي به آن متصل ميشود و در نهايت اين صفحه پلاستيكي به باكس پيچ مي شود و در نهايت چيزي كه روي ديوار ديده مي شود همين صفحه پلاستيكي است كه به آن فيس پليت Face Plate گفته مي شود.


در پريز هاي رو كار باكس به صورت يك جعبه ي خارجي با پيچ و رولپلاگ به ديوار متصل مي شود.Key Stone به سيم پرس شده و در نهايت درون باكس قرار مي گيرد .

Key Stone بخش اصلي پريز شبكه را تشكيل مي دهد و انتخاب نوع صحيح آن اهميت زيادي دارد. براي شبكه هاي با سرعت 1000 حتماً از پريز CAT6و براي شبكه هاي با سرعت 100 از پريز شبكه CAT5استفاده كنيد. كي استون ها داراي دو نوع هستند. براي پرس كردن سيم در داخل نوع اول نياز به هيچ ابزاري نداريد و خود كي استون داراي در پوشي است كه سيم ها را پرس مي كند . در نوع دوم براس پرس كردن سيم در داخل Key Stone نياز به آچار پانچ مخصوص داريد. پيشنهاد من به شما استفاده ي هميشگي از نوع دوم است. در اين نوع از Key Stone ها سيم ها با فشار و قدرت بسيار بيشتري نسبت به نوع اول پرسي مي شوند و درنتيجه يك اتصال بسيار محكم تر و پايدار تر بوجود مي آيد و احتمال برزو اتصالي ، قطعي يا افت سرعت كاهش پيدا مي كند. قيمت اين نوع پريز ها كمي بيشتر از نوع اول است ولي باور كنيد كه ارزشش را دارد. اگر قرار است يك نصاب حرفه اي شبكه باشيد بايد ابزار كار خود را تكميل كنيد پس حتماً يك آچار پانچ شبكه تهيه كنيد.


ذكز اين نكته هم ضروري است كه در برخي از انواع فيس پليت ها كه به فيس پليت شاتر دار معروف هستند هنگامي كه كابل رابط (Patch Cord) به آنها متصل نيست و سوكت RJ45 به داخل كانكتور فرو نرفته است درپوشي پلاستيكي با فشار فنر روي كانكتور را مي پوشاند. اين باعث مي شود تا گرد و خاك روي كانكتور ننشيند و در هنگام استفاده بازده بيشتر باشد. پس در هنگام انتخاب فيس پليت سعي كنيد كه تا از نوع شاتر دار آن تهيه كنيد و چنانچه فيس پليت هاي شما شاتر دار نبود حتماً قبل از اتصال كابل رابط به پريز ، داخل پريز را با اسپري كونتاكت شور تميز كنيد.

اما پس از انتخاب پريز مناسب نوبت به نصب و اتصال صحيح آن مي رسد. اشتباه رايج در نصب پريز لخت كردن بيش از اندازه ي روكش PVCبيروني كابل است. بسياري از نصاب ها (مخصوصاً برق كارهايي كه قصد نصب شبكه دارند) براي سهولت در نصب پريز اقدام به برداشتن بيش از اندازه ي روكش PVC بيروني كابل مي كنند و تاب سيم ها را بيش از اندازه باز مي كنند. اين امر تاثير بسيار منفي بر روي عملكرد شبكه مي گذارد. توجه داشته باشيد كه تابيدگي سيم ها در كابل شبكه به منظور جلوگيري از ايجاد پديده ي همشنوايي (Cross Talking) انجام شده است و باز كردن بيش از اندازه ي اين تاب با افزايش ميزان همشنوايي باعث افت سرعت شبكه مي شود. توجه داشته باشيد كه حد اكثر ميزان لخت كردن روكشPVC نبايد از 2.5 سانت بيشتر باشد.

در ادامه به شرح روش صحيح نصب Key Stone خواهم پرداخت :

1 ) براي شروع بايد حدود 5/2 سانتي متر از روكش PVC بيروني كابل را برداريد.

چنانچه براي لخت كردن قلاف از آچار لخت كن استفاده مي كنيد آن را يك دور كامل دور كابل نچرخانيد چون باعث آسيب ديدگي روكش PVCسيم ها و افت سرعت مي شود و چنانچه از كاتر استفاده مي كنيد مراقب رو كش سيم ها باشيد تا آسيب نبيند.


2 ) تاب سيم ها را از هم باز كنيد و كابل را در انتهاي Keystone قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه انواع مختلفي از كي استون ها وجود دارد و شركت هاي مختلف محصولات خود را با اندكي تفاوت در ترتيب رنگها مي سازند اما همه ي آنها بر روي بدنه ي كي استون ليبل هاي كوچكي مي چسبانند كه بر روي آنها ترتيب رنگها نوشته شده است. هميشه براي نصب شبكه ي خود از استاندارد 568B استفاده كنيد. (البته مي توانيد كل سيم كشي خود را با استاندارد 568A هم انجام دهيد منتها چون كابلهاي رابط شبكه Patch Cord كه در ايران موجود هستند همگي داراي استاندارد 568B هستند شما هم در كل شبكه ي خود از استاندارد 568B استفاده كنيد) سيم هاي از هم باز شده را با ترتيب رنگ مشخص شده خم كرده و بر روي شيار كانكتور هاي كي استون قرار دهيد و با انگشت شست هر دو دست كمي به سمت داخل فشار هيد . دقت نماييد اگر در ترتيب رنگها اشتباه كنيد شبكه ي شما كار نخواهد كرد.


3 ) با استفاده از آچار پانچ سيم ها را به داخل شيار ها پرس كنيد . توجه داشته باشيد كه يك سوي آچار پانچ داراي تيغه اي است كه در هنگام پرس ، اضافه ي سيم را قطع مي كند (اين سمت در شكل با فلش نشان داده شده است) حتماً دقت كنيد كه اين سمت آچار در هنگام پرس بايد به سوي بيرون كي استون باشد وگر نه سيم را از داخل قطع خواهد كرد. اگر بعد از پرس كردن اضافه ي سيم قطع نشد يكبار ديگر سيم را پرس كنيد و اين بار آچار را كمي به سمت بيرون متمايل كنيد. اگر باز هم سيم قطع نشد چند بار با دست آنرا بچرخانيد تا جدا شود. چنانچه آچار شما داراي تيغه در يك سمت خود نيست پس از پانچ كردن اضافه ي سيم را با سيم چين كوچك بچينيد فقط دقت كنيد كه حتماً اين كار را يكي يكي انجام دهيد چون اگر سيم ها را دو تا دو تا قطع كنيد ممكن است دو انته


اي سيم ها به هم بچسبند و پريز را از كار بي اندازند. (اگر در هنگام تست كردن شبكه با تستر روشن شدن يكي ازLED ها در يك سمت تستر باعث روشن شدن دوLED در سمت ديگر تستر با نور كم مي شود دليل آن اتصالي دو سيم شبكه به يكديگر است كه اغلب اوقات اين اتصالي در پريز رخ مي دهد)


برچسب‌ها: شبکه , كي استون Kay Stone , فيس پليت Face Plate , Patch Cord

برق کار ساختمان و صنعتی در تبریز...
ما را در سایت برق کار ساختمان و صنعتی در تبریز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbargkartabriz3 بازدید : 68 تاريخ : يکشنبه 6 فروردين 1402 ساعت: 13:00